10 Şubat 2021 Çarşamba 14:27
Eylem ve basın açıklaması yasağına Denizli Ekmek ve Gül'den tepki

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi koronavirüs tedbirleri gerekçesi ile 1 ay süreyle tüm açık alanlarda eylem, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşlerini yasakladı. Getirilen yasak 8 Mart’ı da kapsayacak.

 “KADINLARIN TALEPLERİNİ HAYKIRMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN YAPILMIŞTIR”

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu Sözcüsü Seher Zeytun Doğan, konuya ilişkin açıklama yaparak salgın bahane edilerek hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını ifade etti. Pandemi sürecinde çeşitli bahanelerle iktidar tarafından hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir sürecin yaşandığına dikkat çeken Doğan “Tek adam iktidarı ve temsilcisi bakan ve yöneticiler tarafından salgın sürecinin halk sağlığı açısından tam bir keşmekeşe dönmüş olması bir yana bir de her türlü kriz tek adam tarafından “şahsının” iktidarını garantiye almak için kullanılıyor. Emekçilerin salgından korunmasını sağlayamayanlar, aşılanmaları ile ilgili en ufacık bir plan yapmayanlar, söz konusu emekçilerin hak talepleri, sendikalaşma özgürlükleri, grev hakları olunca onların sağlığını ne kadar çok düşündüklerini(!) grevlerini yasaklayarak gösterdiler. Tıpkı bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde başlayan demokratik, özerk üniversite talebinin kayyum rektör Melih Bulu’nun istifası istemiyle ülkenin dört bir yanında karşılık bulması sonucunda valilikler eliyle destek eylemlerinin devamının engellenmesi için yasaklamaların gelmesi gibi. Bu yasağın tam da bugün açıklanması ve 8 Mart’ı kapsayacak şekilde olması tesadüfi değil bizzat kadınların alanlarda taleplerini haykırmanın önüne geçmek için yapılmıştır. Şehrimizdeki bu yasaklamanın da emek ve demokrasi güçlerinin, işçi ve emekçilerin, kadınların faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik olduğunu biliyoruz” dedi.

 “KADINLARI PANDEMİ BAHANESİYLE ENGELLEMEK İSTİYOR”

Doğan yasakların esas olarak emek ve demokrasi güçlerine yönelik olduğunun altını çizerek “Kadınlar her gün fabrikalarda ucuz iş gücü olurken, ekonomik krizin yükünü omuzlarken, her gün öldürülürken kadınların güvenceli iş, güvenli yaşam taleplerini görmezden gelenler kadınların alanlarda olmasını pandemi bahanesi ile engellemek istemektedir. Salgına yönelik hiçbir gerçekçi önlem almayanların, fabrikalarda çarklar her şeye rağmen dönmeli diyenlerin hakkını arayan kesimlere yönelik tutumu ikiyüzlülüktür” ifadelerini kullandı.

Talepler ve mücadeleye sahip çıkarak örgütlenme çağrısı yapan Doğan açıklamasının sonunda “Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki; bizler ne bu yasaklamalardan yılgınlığa düşeriz ne de ‘Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve örgütlü mücadele’ talebimizden geri adım atarız. Her türlü krizi kendi iktidarının bekası için fırsata dönüştürme çabasındaki iktidarın tüm çabalarına rağmen, her koşulda, taleplerimize, mücadelemize sahip çıkacağız. Tüm yasaklara cevabımızı, mahallemizde işyerlerimizde örgütlenerek, daha yüksek sesle taleplerimizi haykırarak vereceğiz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.