11 Mayıs 2018 Cuma 19:43
Feyzioğlu Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

Türkiye Barolar birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, Denizli Gazeteciler cemiyetini ziyaretinde, Basın mensuplarının daha fazla risk altında olduğunu söyledi. Feyzioğlu “Siz gazeteciler risk altındasınız. Çünkü ülkemizde sismet sıkıntımız var. Yargılanırken halkın da, sizlerinde beklentisi 'Cesur hakim varmı? Cesur hakim beni yargılasın' şeklinde. Vatandaş da bunu söylüyor ”Beni cesur hakim yargılasın." İşte bizler bunu aramaya başladık. İşte sıkıntı burada.Bizim sistem sıkıntımız var. HSK nın üyelerini Cumhurbaşkanı seçiyor. Bir kısmını da meclis seçiyor. Bu yanlış. HSK üyelerini meclis seçsin. İktidar-muhalefet uzlaşarak HSK üyelerini belirlesin. Diyorlarki “Türkiyede uzlaşı kültürü yok” Bu yanlış. Neden olmasın. Uzlaşı olur. Buna ihtiyaç var. İktidar, mutlaka muhalefete gitmeli.
Onların da görüşlerini alarak hareket etmeli.İktidar–muhalefet uzlaşarak HSK üyelerini belirlemeli. Liyakatlı olanlar seçilmeli. Sonra HSK atamalarını yapılmalı. Buna halk olarak ihtiyacımız var “dedi.

“Türkiyede yargıya olan güven % 30’lara düştü. Bunu Yargıtay başkanı söylüyor. Siz bu tesbite katılıyormusunuz? Sizce yargıya güven oranı yüzde kaçlarda? şeklindeki bir soruya Metin Feyzioğlu, “Mevcut şartlarda bu oran daha da aşağılarda. Mevcut şartlarda hakim ve savcı doğru da yapsa kimse ikna olmaz. Yargı, HSK yoluyla iktidar partisine açık. İktidar partisinin genel başkanına açık. Bunu düzeltmenin tek yolu sistemsizliktir. Sistemi kurmadan yargı düzelmez. Yargı bağımsızlığı tartışılır durur. Halkın da yargıya olan güveni olmaz. Yargı da tutuklama tedbirdir. Delilleri karartma, kaçma olasılığı olmayan kişileri tutuklamak yanlıştır. Bu şartların dışında olanların tutuklanmasına karşıyım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.