03 Aralık 2016 Cumartesi 16:53
Filiz: Farklılıklar yaşama engel olmasın

"Engelli insanlarımızın yılda bir kez hatırlanması, yasak savma kabilinden sadece belirli günlerde anılması yerine 365 gün boyunca, toplumun, hayatın içinde var olması, herkesle birlikte tüm haklardan ve imkanlardan faydalanabilmeleri gerektiğine inanıyorum" diyen AK Parti Denizli il Başkanı Necip Filiz; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz "Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlamak, bir gün kendimizin ya da yakınlarımızdan birinin de engelli olabileceğini düşünerek onların yaşamlarının kolaylaşmasına yardım etmek hepimize düşen toplumsal bir görevdir" dedi.

Başkan Filiz Mesajında devamla şunları söyledi:
" Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Engelli olmak bir kusur değildir. Bu nedenle toplum olarak bu kardeşlerimize gereken ilgi ve desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız. Gerek sosyal gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşı karşıya kalan engelli vatandaşlarımızla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor. Çünkü gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlar sadece onların değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur, hepimizin sorunudur. Bu sorunları çözmek için toplumun her kademesinin ortaklaşa çalışması gerekmektedir."

Engelli istihdamının önemine de vurgu yapan Başkan Filiz:
 “Son yıllarda devletimizin engellilere yönelik iş olanakları konusunda ciddi çalışmaları bulunmaktadır. Belirli bir sayıda işçi çalıştıran özel sektör kuruluşlarının da yasal zorunluluk olarak engelli kadrosunda işçi çalıştırması gerekmektedir. Bu yasal zorunluluklara gerek kalmaksızın engelli vatandaşlarımıza iş olanakları yaratılması, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Engelli istihdamının artması ile toplumsal refah ve huzurun sağlanmasının daha kolay olacağı unutulmamalıdır.

İnsan Odaklı Politikalar AK Parti Hükümetleri'nin Önceliği Olmuştur
Engelli Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşama uyumunu kolaylaştırmak ve ayakları üzerinde durabilmesini sağlamak insan odaklı politikaları temel alan AK Parti Hükümetlerinin daima önceliği olmuştur. Şunu gururla ifade etmek isterim ki; ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda fevkalade artmıştır ve değişen koşullara uygun olarak da artmaya devam etmektedir.

Engelli Yurttaşlarımızın daima yanlarındayız ve desteğindeyiz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nün bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına katkı sağlamasını umut ediyorum. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımızın hayata daha sıkı sarıldığı, aileleri ile birlikte umut dolu, mutlu yarınlar dilerim. Zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya dileği ile.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.