16 Eylül 2016 Cuma 09:44
Gavur Deliği doğa tutkunlarının ilgi odağı

Denizli Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) üyeleri iki yıl önce Çameli İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıkta, Emecik ve Cevizli Mahalleleri arasında bulunan dağlık bölgede köylülerin, gavur deliği olarak adlandırdığı ve giremediği kanyonu keşfetti. DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, bir grup doğa severi yanına alarak kanyona girdi.



Gavur Deliği Kanyonu - ÇameliKanyonun 14 kilometre uzunluğunda, girişinin 2 metre genişliğinde olduğunu söyleyen Ümit Şıracı, "Kanyon, Çameli İlçesi'ne 15, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne ise 60 kilometre mesafede. Kanyonun içinde yüzlerce küçük şelale ile 16 metre yüksekliğinde büyük bir şelale bulunuyor. Kanyonun zemininde tatlı su kaynakları var. Suda da çay balıkları ve yengeçler yaşıyor. Kanyon yöre halkı tarafından biliniyor ama korktukları için içine giren fazla olmamış ve tanıtımı yapılmamış, bu cennet turizme kazandırabilir" demişti.

TANITIM GEZİLERİ
Kanyonun tanıtımı için Çameli Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile DOSEV harekete geçti. Denizli'deki ve çevre illerdeki doğa dernekleri ve grupları Gavur Deliği Kanyonu'na doğa gezileri düzenledi.

Gavur Deliği Kanyonu, her hafta sonu doğa tutkunlarına ev sahipliği yapmaya başladı. Son olarak Çameli Belediyesi Turizm Danışmanı İbrahim Putgül eşliğinde Fethiye'den Mortırnaklar Grubu'ndan 28 kişi Emecik Gavur Deliği Kanyonu'nu gezdi. DOSEV de belirli dönemlerde kanyona tanıtım gezileri düzenliyor.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Gavur Deliği Kanyonu'nun özellikle DOSEV'in çabalarıyla tanıtımının yapıldığını, son yıllarda yaptıkları çalışmalarla kanyonun doğa tutkunlarının ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Kanyonun normal hızda 5 saatte gezilebildiğini söyleyen Arslan, "Kanyonu gezenler dağların içinden çıkan buz gibi berrak sularının içerisinde hem serinliyor, hem de doğanın hazırladığı setleri suyla mücadele ederek aşarak, unutulmaz bir macera yaşıyorlar. Kanyon son yıllarda doğa tutkunlarının uğrak yeri haline geldi. Belediye olarak biz de kanyonun tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

DENİZLİ (DHA)
 

Son Güncelleme: 16.09.2016 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.