12 Mart 2020 Perşembe 14:28
"İstiklal Marşı Türk Milleti’nin karakteridir"

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 99. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Türk Milleti istiklali söz konusu olduğunda canını vermekten çekinmez. Boyunduruk altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eder. Tarih boyunca bağımsızlığımıza kast etmek isteyenler hep olmuştur. Her zaman cevaplarını almışlardır, bundan sonra da emellerine ulaşamayacaklardır. Türk Milleti’ni ayakta tutan güç, İstiklal Marşı’mızla dizelere dökülmüş ruh ve imandır. İstiklal Marşı Türk Milleti’nin karakteridir” dedi.

İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’nin karakterinin dosta düşmana ilan edildiği büyük bir eser olduğunu ifade eden AK Partili Gökbel, “Bu eşsiz dizelerin sahibi, Türk Milleti’nin gönlünden akan coşkulu duyguların tercümanı, büyük şair, vatansever dava insanı Mehmet Akif Ersoy’u da İstiklal Marşı’mızın kabul yıldönümü dolayısıyla rahmetle yâd ediyorum. Allah mekânını cennet eylesin” dedi.

Türk Milleti’nin bağımsızlığından tarihin hiçbir döneminde taviz vermediğini, istiklalini asla pazarlık konusu yapmadığını ifade eden AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, “Türk Milleti istiklali söz konusu olduğunda canını vermekten çekinmez. Boyunduruk altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eder. Tarih boyunca bağımsızlığımıza kast etmek isteyenler hep olmuştur. Her zaman cevaplarını almışlardır, bundan sonra da emellerine ulaşamayacaklardır. Türk Milleti’ni ayakta tutan güç, İstiklal Marşı’mızla dizelere dökülmüş ruh ve imandır. İstiklal Marşı Türk Milleti’nin karakteridir” dedi.

“DEVLETİMİZ HER DAİM AYAKTA VE BAĞIMSIZ OLACAKTIR”

Türkiye’nin bekasına yönelik planların bugün dahi devam ettiğini vurgulayan Gökbel, “Son dönemde bölgemizde yaşananlar, kukla bir devlet kurulması için yapılan planlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni köşeye sıkıştırmak için sahnelenen emperyalist oyunlar artık ayan beyan ortaya çıkmıştır. Türkiye, köklü devlet geleneğinden ve İstiklal Marşı’mızdaki ruhu her daim yüreğinde taşıyan aziz milletimizden aldığı güç ile tehditleri bertaraf etmeyi bilmiştir. Kararlı politikaları ve akılcı adımlarla güçlü devlet olmanın gereğini yerine getiriyoruz. Topraklarımıza düşürülmek istenen ateşi sınırlarımızdan uzak tutmaya, mazlum milletleri korumaya, zalimlerin körüklemeye çalıştıkları ateşi söndürmeye çalışıyoruz. Bu gücü de milletimizin duaları, İstiklal Marşı’mızı yazdıran ruh ve imandan alıyoruz. Bu ruh ve iman bizde olduğu sürece, Yüce Allah’ın da yardımı ile devletimiz her daim ayakta olacak, milletimiz bağımsız yaşayacaktır. Bu vesileyle, bizlere bu toprakları yurt yapan, bağımsızlığımız için canını feda eden kahramanlarımızı, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Uğur Gökbel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.