30 Aralık 2020 Çarşamba 18:43
Mehmet Akif Ersoy Şiir Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Pamukkale Üniversitesi tarafından, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aldığı kararla ilan edilen ‘2021 İstiklal Marşı Yılı’na destek vermek ve Mehmet Akif Ersoy’u aramızdan ayrılışının 84.yıldönümünde anmak üzere düzenlenen Mehmet Akif Ersoy Şiir Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Rektörlük makamında takdim edildi.

Şiir okuma yarışmasında, birinciliği elde eden Gamze Karalı’ya ödülünü AK Parti Grup Başkanvekili ve AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, ikinciliği elde eden Sevgi Çam’a ödülünü Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve üçüncülüğü elde eden Vedat Şahin’e ise ödülünü Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Akbudak takdim etti.

Ödül töreninde konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Mehmet Akif Ersoy’un milletimiz için çok önemli bir değer olduğunu hatırlatırken, Mehmet Akif’in İstiklal Marşı’nı sadece bir şiir yazmak için yazmadığını hatırlattı. Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden Özkan konuşmasının devamında “Mehmet Akif’i anlamak ve O’nun medeniyet tasavvurunu, bizlere bıraktığı mirasını en güzel şekilde idrak etmek için 2021 yılını, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılı vesilesiyle İstiklal Marşını anlama ve Mehmet Akif’i anlama yılı olarak ilan ettik. İnşallah bayrağı devredeceğimiz gençlerimize, O’nu çok iyi anlamak için bir fırsat olur.” dedi.

Törende dereceye giren öğrencileri tebrik eden Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve anlamak adına ileride düzenlenecek etkinliklerde öğrenciler ile tekrar bir araya gelme temennisinde bulundu.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, yarışmada Mehmet Akif Ersoy’un Zulmü Alkışlayamam isimli şiiri ile birinciliği elde eden Gamze Karalı ile birlikte şiiri okudu. Tören, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.