02 Ocak 2017 Pazartesi 16:29
Merkezefendi'den geri dönüşüm atağı

Geri dönüştürülebilir atıkların ekonomiye kazandırılması için kurulduğu 2014 yılından bu yana evlere her ay mavi poşet dağıtan Merkezefendi Belediyesi, geri dönüşümle atıkların daha etkin toplanıp değerlendirilmesi için 80 geri dönüşüm toplama ünitesi yaptırdı.

"Biz Çöp Değiliz" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında yaptırılan üretilen toplama üniteleri öncelikle okullar olmak üzere içlenen belirli noktalarına yerleştirilecek. Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, "Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün 2 yıldan beri sürdürdüğü ambalaj atıklarının toplanması, geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşması anlamında yaptığı çalışmalara yeni bir boyut daha getiriyoruz. Şu ana kadar binlerce mavi poşet dağıttık. Katı atık haricindeki ambalaj atıklarını ayrı toplayıp bunları ekonomiye kazandırmak için bir çalışma içerisindeydik. Bugün de 80 tane özel olarak dizayn edilmiş geri dönüşüm toplama ünitelerini ilçemizin birçok noktasına yerleştireceğiz. Özellikle okullara bilinçlenme anlamında ağırlık vereceğiz. Doğrudan ekonomiye katkı sağlaması anlamında bir sektörel ayrımın içerisinde olacağız. Bu uygulamayı yaygınlaştıracağız" dedi.

(DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.