28 Ocak 2023 Cumartesi 11:24
"Yörükler ülkemizin teminatıdır"

Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Pamukkale Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yakup Kaska'yı ziyaret etti. Aslen Tavas-Avdan köyünden olan Yakup Kaska,"Ben yörük kökenli bir ailenin çocuğuyum. Devletin kırsal kesimde bulunan,yetenekli çocukları alıp, yatılı okullarda okutması, yurtlarda barınma imkanı sağlamasıyla bizler okuyabildik. Ben ve benim gibiler bu ülkenin geleceğine damga vurmak istiyoruz. Bizler ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemiz için çalışıyoruz. Bizim nesil ülkemizin temel direklerindendir. Şimdi bizleri gerilere götüren, gelenek-göreneklerimizi yaşatan, halkımızın özünü anlatan Pamukkale Yörük Türkmen derneği yönetimine teşekkür ederiz" dedi.

Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İskender Doğan ise "Değerli hocam, yörük kökenli Prof.Dr. Yakup Kaska hocamın da görüşlerini aldık..Bundan sonra yapacağımız yörük şölenlerinde onu da mutlaka aramızda görmek istiyoruz. Bizler atalarımızın gelenek ve göreneklerini yılın belli gün ve aylarında halkımıza canlı olarak yaşatabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Ziyarete Pamukkale Yörük Türkmen Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yardımcısı Celal Göçer, Genel Sekreter Bekir Kaymakçı, Muhasip Üye Sami Uyaroğlu ,kadın Kolları Başkanı Sevgi Tuyji ve yöneticileri Keziban Akça ve Perihan Kaya katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.